Felújították az inkubátorházat Lentiben

Ünnepélyes keretek közt avatta fel a mintegy 200 millió forintos költségvetéssel felújított modern inkubátorházat Lentiben dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Horváth László, Lenti polgármestere.

Nem volt véletlen dr. Palkovics László Lentiben tett felajánlása, hisz az inkubátorház parkolójában kétállásos smart töltőoszlopot helyeztek el az elektromos járművek számára.

– Az inkubátorház hightech irányba fejlődött, a felújítás mellett napelemeket kapott, az elektromos töltőállomás pedig jelzi: a város készül arra, hogy nagyobb számban jelennek itt meg elektromos autók – mondta a miniszter. – A 25 ezer fős városokban elindítottuk az elektromos autóbusz programot, de hogy Lenti se maradjon ki, két elektromos járművel folytatjuk a sort.

A miniszter a koronavírus- járvány gazdaságra gyakorolt hatásairól, illetve következményeiről is beszélt. Elmondta: a tavaly elért 5 százalékos növekedéssel indultak el 2020-ban, a magyar gazdaság az idei első negyedévben 2 százalékos bővülést ért el. A júniusi mélypont után ismét növekedéssel számolhatnak, a fontos szektorok jelentős részében jól vészelték át ezt az időszakot. A járványhelyzet megmutatta, hogy az országnak, közösségeknek több lábon kell állniuk. Lentire is utalva hangsúlyozta: a turizmus kiemelt ágazat, a járvány okozta válság előtt 11 százalékos GDP-hozzájárulással bírt. Bővebben...

Lenti

Mezőgépnapok 2022

bmvklogoA nagy mezőgazdasági eseményeknek Szentlőrincen már több évtizedes hagyománya van. Ezt megtartva idén augusztusban ismét lesz a városban agrárprogram, a Szentlőrinci MEZŐGÉPNAPOK, melynek fókuszában a mező- és agrárgazdasági gépek bemutatása áll.

Az idei év megkezdésekor bíztunk abban, hogy minden gördülékenyen újraindul, hogy visszatérünk a régi kerékvágásba és augusztusban újra fogadni tudjuk régi és új partnereinket. Azonban szembesülnünk kellett a valósággal, a változatlanul kedvezőtlen körülményekkel, így arra kényszerülünk, hogy egy kockázatokban még mindig bővelkedő külső környezetben, keressük meg azokat az együttműködő partnereinket, akikkel ebben az átalakult világban együtt a jövő évre egy ismét magas szakmai színvonalú Szentlőrinci Gazdanapokat tudunk majd megszervezni.

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ nehéz döntést hozott, de eltökéltek vagyunk a folytatásban és mellette az agrárium szolgálatában, így az érdeklődők az idei évben is találkozhatnak az újdonságokkal. Természetesen nem először találkozhatnak a gépbemutatóval Szentlőrincen, mert ilyesmi már korábban is szerepelt az országos ismertségű, s közel 30 éves múltra visszatekintő Szentlőrinci Gazdanapok programjában. Gondoskodunk arról, hogy az agrárium aktualitásai iránt érdeklődők ez év augusztusában se maradjanak rangos szentlőrinci program nélkül. További részletek a Baranya Megyei Vállalkozói Központ honlapján

Jubileumi közgyűlés

 

IMG 2428

 Jubileumi közgyűlést tartott a Vállalkozói Inkubátorok Szövetsége. Az alapítók felidézték a 30 évvel ezelőtti eseményeket. A közgyűlésen részt vett dr. György László az ITM   gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára is. 

 

Kovács István alapító tag visszaemlékezése  ITT HALLGATHATÓ MEG!

 IMG 2412