500 millió forintos támogatást kapott Nagykanizsa

A városközgyűlésének döntése értelmében az Inkubátorház mellett található használaton kívüli volt laktanyaépület teljeskörű felújítására fordítható az összeg.

Az elképzelések szerint az épületben műhelyeket alakítanak majd ki, illetve a vállalkozások által közösen használható műszaki berendezéseket, műszereket is vásárolnak, illetőleg a szükséges infokommunikációs fejlesztéseket is elvégzik.

 

    Nagykanizsa

HUNINNO Innovációs Díj

2014-09-16 Az Universitas-Győr Nonprofit Kft. a SEE/D/0233/1.2/X számú, „Promoting of Financing Innovation in South-East Europe (PROFIS)” elnevezésű projektjének keretén belül nemzeti innovációs verseny hirdet HUNINNO Innovációs Díj elnyerésére, a KDRIÜ (Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség) szervezésében. A versenyre való nevezés és a versenyen való részvétel ingyenes. A verseny szakmai támogatója az idén 10 éves RIÜNET (Regionális Innovációs Ügynökségek Hálózata). Kiknek a jelentkezését várják? Olyan feltalálókat, új üzleti ötlet tulajdonosokat keresnek, akik új termék vagy szolgáltatás fejlesztésén dolgoznak és a piacra jutás előtti vagy annak kezdeti fázisában vannak. A verseny háttere Az Európai Unió South-East Europe programja által támogatott PROFIS projekt azt a célt tűzte ki, hogy bemutatkozási lehetőséget teremt nemzetközi szinten az ígéretes üzleti ötletekkel rendelkező innovatív KKV-k számára többek között kockázati tőke-társaságok, befektetési alapok, üzleti angyalok részvételével. További részleteket a mellékelt felhívásban olvashat.

Üzleti és nonprofit fejlesztéseket díjaz az Invitech Solutions

Az idén már nyolcadik alkalommal kiírt pályázaton Business, valamint a Nonprofit és civil kategóriákban lehet indulni. Az infokommunikációs megoldásszállító cég szemlélete a pályázatban is visszaköszön, hiszen céljuk, hogy az itthon kitalált ötleteket lehetőség szerint, minél nagyobb arányban sikerüljön itthon megvalósítani.

Business kategóriában olyan innovatív, lehetőség szerint egyedi beruházási-, fejlesztési ötletek vagy projekttervek bemutatását várják, amelyek felhasználása nemcsak a pályázó, hanem mások üzleti sikereihez is hozzájárulhat.

A cégek mellett a különböző intézmények pályázatait is szívesen fogadja a neves szakemberekből álló zsűri, akiknek listáját év végéig hozzák nyilvánosságra. A Business kategóriában mérettől függetlenül bármely hazai vállalkozás vagy intézmény elindulhat.

Nonprofit és civil kategóriában pedig olyan projekteket várnak, amelyek élhetőbbé tehetik környezetünket, legyen szó fenntarthatóságról, oktatásról, egészségügyről, felzárkóztatásról vagy éppen esélyegyenlőségről. Erre a pályázatra értelemszerűen a civil és nonprofit szervezetek nevezéseit várják – szintén mérettől függetlenül. Tovább a teljes cikkre