500 millió forintos támogatást kapott Nagykanizsa

A városközgyűlésének döntése értelmében az Inkubátorház mellett található használaton kívüli volt laktanyaépület teljeskörű felújítására fordítható az összeg.

Az elképzelések szerint az épületben műhelyeket alakítanak majd ki, illetve a vállalkozások által közösen használható műszaki berendezéseket, műszereket is vásárolnak, illetőleg a szükséges infokommunikációs fejlesztéseket is elvégzik.

 

    Nagykanizsa

Tudományos park és egészségturisztikai fejlesztések Abán

A városban már régóta foglalkoznak a tudományos és technológiai park létrehozásával, folyik az előkészítő munka. Amint megtudtuk, megtették az első lépéseket az egészségturisztika felé is.

Aba is csatlakozott, a képviselő-testület augusztus elején hozott egyhangú döntésével, a tudományos és technológiai parkok szakmai programjához. Amint Kossa Lajos polgármester lapunk érdeklődésére kifejtette: az ipari parkokban folyó kutatás-fejlesztés és vállalati együttműködések összefogására 2011-ben az Ipari Parkok Egyesület (IPE) kezdeményezte a Tudományos és Technológiai Park (TTP) minősítési rendszer magyarországi bevezetését, melyet ma kormányrendelet szabályoz. Jelenleg tíz TTP már címmel rendelkezik, további tizenegy helyszínen pedig folyik az előkészítő munka, ennek egyike Aba városa.

Abán régóta gondozott koncepció a park létrehozása, az országos egyesülettel az előkészítő egyeztetések már tavasszal elkezdődtek, augusztustól pedig aktívan folyik a szakértői munka. Minden TT-park egyedi profillal rendelkezik, az abai fejlesztések a klímaváltozás közvetlen és közvetett hatásainak kezelésére kívánnak megoldást találni. Meteorológiai kutatások, vízminőség és agrártechnológia szerepel a kiemelt ágazatok között, melyekhez a TTP rendszer révén vezető egyetemek, kutatóintézetek és a legkiválóbb szakértők csatlakoznak. A fejlesztések eredményeként technológiai cégek települhetnek Abára, mely jövőbe mutató, magas hozzáadott értékű munkahelyeket jelenthet a településen. Tovább a feol.hu cikkére

Üzleti és nonprofit fejlesztéseket díjaz az Invitech Solutions

Az idén már nyolcadik alkalommal kiírt pályázaton Business, valamint a Nonprofit és civil kategóriákban lehet indulni. Az infokommunikációs megoldásszállító cég szemlélete a pályázatban is visszaköszön, hiszen céljuk, hogy az itthon kitalált ötleteket lehetőség szerint, minél nagyobb arányban sikerüljön itthon megvalósítani.

Business kategóriában olyan innovatív, lehetőség szerint egyedi beruházási-, fejlesztési ötletek vagy projekttervek bemutatását várják, amelyek felhasználása nemcsak a pályázó, hanem mások üzleti sikereihez is hozzájárulhat.

A cégek mellett a különböző intézmények pályázatait is szívesen fogadja a neves szakemberekből álló zsűri, akiknek listáját év végéig hozzák nyilvánosságra. A Business kategóriában mérettől függetlenül bármely hazai vállalkozás vagy intézmény elindulhat.

Nonprofit és civil kategóriában pedig olyan projekteket várnak, amelyek élhetőbbé tehetik környezetünket, legyen szó fenntarthatóságról, oktatásról, egészségügyről, felzárkóztatásról vagy éppen esélyegyenlőségről. Erre a pályázatra értelemszerűen a civil és nonprofit szervezetek nevezéseit várják – szintén mérettől függetlenül. Tovább a teljes cikkre